Berit och Bosse till södern……Agadir igen….kap. 22

25 januari – 1 februari
Vi checkar in på campingen i Tiznit, N29 41.621 W009 43.561, och tilldelas en av de två sista platserna. Vi kommer som en ”katt bland hermelinerna” och får utstå både det ena och det andra av våra franska grannar.

IMG_9040.JPG

Vi får sista platsen på campingen och här har vi ett litet utrymme för bord och stolar men icke sa ”frallorna” och tyckte att vi tog deras plats! Se linjen strax bakom deras vita bil! Ogästvänliga var ordet! Vi inkräktar på deras revir och det tisslas och tasslas runt oss och vi får onda blickar. (Fick höra att svenskarna i Agadir har upplevt detsamma där)
Vi hittar sedan tidigare i staden och beger oss bl.a. till garnaffären där ägaren känner igen oss.

IMG_9042.JPG

Även på souken känner vi oss hemma men vågar inte köpa något av de kött som hänger i hallarna. Däremot så har vi märkt att fler och fler lindar in djurkropparna i plast och kycklingar läggs i påsar.

IMG_9047.JPG
Affären, en minisupermarket, har inget kött utan bara konserver och grönsaker. Vi går till ”vår” pizzeria och köper var sin chicken nuggets med pommes frites. Vi ger 35:- sek inkl vatten p.p.

Vi kollar runt lite i staden och upptäcker att vid stadens enda rondell har ett ”flyktingläger” illegalt byggts upp och där samlas sydafrikaner med sina bylten och bor på madrasser ute i det fria bland detta oväsen som kännetecknar den hetsiga trafiken i Marocko.

IMG_9049.JPG
Sista dagen besöker vi en restaurang dit ”frallorna” går, Al Amal, och beställer var sitt grillspett som består av nötkött på 4 spett, pommes frites ( det kommer att dröja länge innan jag äter pommes hemma igen) och en stor tallrik sallad, oliver och bröd. Till detta tar vi vatten och priset är häpnadsväckande 43:- sek p.p.!

Vi står ut 5 dygn på denna otroligt dammiga och ogästvänliga camping även om personalen gör sitt för att vi ska trivas. Dom medger också att ”frallorna” är otrevliga mot andra nationaliteter.

IMG_9067.JPG
Vi kör 50 km till camping Bakanou, N 30 10 37,04 W 9 35 57,4, som ligger mellan Tiznit och Agadir och bara 6 km från huvudvägen. En liten camping där vi blir inbjudna direkt på kareoke dock endast med franska låtar men entusiasmen är det inget fel på.

IMG_9079.JPG
Sista dagen ordnar campingen en fest för alla gäster, ca 20 husbilar, och vi smakar på tapas och olika grönsaker och även sangria.

IMG_9055.JPG

Bonden kommer med åsna och kärra fylld med grönsaker och frukt. Campingvärden gick även runt på kvällen och tog upp beställning på bröd vilket levrades nästa dags morgon! Service!

Vi åker upp till Agadir och Camping International igen, N 30 25.470 W 009 36.480, där det är fullt men med en liten plåtis finns det alltid plats och visst hittade vi en bra plats.

IMG_9092.JPG
Nere i hamnen ligger en svensk skönhet från 1939! Ja, det är ett skolfartyg som heter M/S Älva och är ett marint läroverk. Eleverna flög till Kanarieöarna och till båten och kom till Agadir i dag. De är 7 elever med ombord och de arbetar med alla olika jobb en båt har. Efter besök per buss i morgon till Marrakech åker dom tillbaka till båten och till Tennerifa, Lanzarote och la Gomera. Efter en månad byts eleverna ut. Utbildningen pågår i 3 gymnasieår och då kan eleverna välja inrikting på allt som hör hav och båtar till.

Annonser

6 reaktioner på ”Berit och Bosse till södern……Agadir igen….kap. 22

  1. Hej! Är det inte Camping Bakanou ni menar? Vi har varit på campingen som ägs av en trevlig fransman och som tog upp brödbeställning på kvällen. Han gick runt på Marjane och raggade kunder Det är i alla fall samma koordinater till Bakanou. Hälsningar Marianne

    Gillad av 1 person

    1. Ja, nu när tyskarna minskat i antal mot för ca 10-15 år sedan så har ”frallorna” tagit över deras plats! Även i Portugal är det knökfullt med ”frallor”! Ha det!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s